geen items
Totaal:
€ 0,00
Sorteer op  |     |     |     |  

   

Caran d'Ache pen - Caran d'Ache vulpennen online bestellen

Caran d’Ache: Swiss Made kwaliteitsproducten

Sinds 1915 is Caran d'Ache een verfijnde pennen en potloodmaker. Het Zwitserse bedrijf, opgericht in Genève, staat bekend om zijn gebruik maken van verfijnde materialen voor de productie van zijn schrijfwaren. Maar ook schrikken ze er niet voor terug om vreemde/bijzondere materialen te gebruiken. Dit doen ze allemaal met de meest geavanceerde en innovatieve technieken en manieren.

De naam ‘Caran d’Ache’ die het bedrijf draagt, heeft een bijzondere maar verklaarbare betekenis. ‘Karandash is het Russische woord voor ‘potlood’. Karandash is op zijn beurt weer afgeleid van het Turkse woord ‘kara tash’ wat refereert naar zwart steen, waar grafiet weer van gemaakt wordt. De Zwitserse naam Caran d’Ache stamt dus oorspronkelijk af van een Turks woord.

Het grafiet dat vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt bij het fabriceren van potloden, komt uit de bergen van Zwitserland. De kleurpotloden hebben een hoge kleurintensiteit dankzij het hoge gehalte aan pigment dat zij gebruiken voor de productie van deze potloden. Het merk staat voor hoge kwaliteit en alle producten die ze maken worden in hun fabriek in Genève gemaakt. Ze dragen dan ook het zogeheten “Swiss Made” keurmerk. 

Ook de schrijfinstrumenten van Caran d ‘Ache zijn van hoogstaande kwaliteit. Het meest bekende model dat zij produceren is de Ecridor. Dit model heeft een strak ontwerp en de pen heeft een zeshoekige vorm. De Ecridor is geproduceerd in goud en zilver, en is afgewerkt met een subtiele gravering in de pen welke een mooi effect geeft aan het uiterlijk van de pen. Andere bekende Caran d ‘Ache pen modellen zijn de Varius, Léman en de 849.

Bij P.W. Akkerman Amsterdam hebben wij een enorm assortiment aan Caran d ‘Ache producten. Ons assortiment omvat kleurpotloden en tekenartikelen, bijzondere luxe schrijfinstrumenten en lederen tassen. Bent u op zoek naar Caran d ‘Ache producten, dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres.

Aanbevolen producten